En aquest petit recinte és on s’hi varen fer les primeres representacions d’Els Pastorets pel Nadal de 1916. Aquí s’hi ubicava el cafè del Centre Catòlic i, a l’hora de les representacions, calia arraconar les taules i arrenglerar les cadires per convertir l’espai en un improvisat pati de butaques. L’escenari —una simple tarima— era situat al cantó oposat d’on és ara. Durant disset anys, fins la inauguració del nou teatre “Sala Cabanyes” el 1933, s’hi varen representar més de dues-centes obres posades en escena pels joves entusiastes del Patronat de Sant Josep per a Obrers que, de la mà del sacerdot mataroní mossèn Josep de Plandolit, s’havien integrat com a socis a l’entitat.
Des del 1933, i durant vuit anys, no es va fer més teatre en aquest espai. El 1940 s’habilità de nou la dependència perquè servís de lloc d’esbarjo per a la Joventut d’Acció Catòlica de la parròquia de Sant Josep, conduïda per mossèn Juli Nàjera, i on els mateixos joves poguessin muntar els seus propis espectacles. Ben aviat va fer fortuna el nom de “la Saleta” com a contrast del teatre de la planta baixa. A més de les obres teatrals —també amb els mateixos Pastorets de Ramon Pàmies— s’hi feien reunions, festes i xerrades sobre temes d’actualitat. Va funcionar fins la dècada de 1960.
Actualment la Saleta, amb cabuda per a un centenar de persones, és un espai versàtil on s’hi fan espectacles de petit format, audicions musicals i activitats de les diverses seccions del Centre Catòlic.